Soalan Lazim (FAQ)

Saya berminat untuk mendapatkan ebook ini, bagaimanakah caranya?
Jawapan : Ada 2 langkah yang perlu anda lakukan untuk mendapatkan ebook ini.

Langkah 1 : Membuat Bayaran
Anda boleh membuat bayaran secara bank-in / ATM Transfer / ATM Deposit / Perbankan Internet (Maybank2u/CIMBClicks/BankIslam.com.my) / Kredit Kad (Visa & Mastercard) / Paypal

Langkah 2 : Isi Borang Pengesahan Bayaran
Selepas anda membuat pembayaran, sila isikan borang pengesahan bayaran yang terdapat di http://www.belajarbahasaarab.com/buy01.htm

Kami akan menyemak maklumat pembayaran anda sebaik sahaja menerima borang "Pengesahan Bayaran" tersebut. Jika tiada masalah, kami akan menghantarkan email yang mengandungi username, password serta link untuk anda mendownload ebook tersebut.

Saya tidak berada di Malaysia, bagaimana saya boleh mendapatkannya?
Jawapan : Anda boleh mendapatkannya melalui pembayaran menggunakan kad kredit. Sila ke kaedah pembayaran ke-4 di website http://www.belajarbahasaarab.com dan tekan butang “BUY NOW”. Kemudian isikan maklumat yang diperlukan. Untuk membuat pembayaran melalui kad kredit, tekan butang di bawah :

Ebook (Siri 1) >>

Ebook (Siri 2) >>

Ebok (Siri 1 & 2) >>

 

 

 

 

 

 

Tetapi, saya tidak berada di Malaysia dan saya tidak mempunyai kad kredit untuk digunakan?
Jawapan : Jika begitu, mungkin anda boleh menggunakan kaedah pembayaran melalui wang pos. Sila ke kaedah pembayaran ke-3 di website http://www.belajarbahasaarab.com/buy03.htm Di dalam kaedah tersebut, ada disediakan borang untuk anda membuat tempahan menggunakan wang pos. Print borang tersebut, tulis maklumat yang diperlukan dan hantarkannya kepada kami.

Berapa lamakah jangkamasa untuk pihak anda menyemak maklumat bayaran saya dan seterusnya menghantarkan email yang mengandungi link download tersebut kepada saya?
Jawapan : Jika tiada sebarang masalah dengan bukti pembayaran anda, kami akan menghantarkan email tersebut dalam masa 24 jam dari masa anda mengisi borang pengesahan bayaran.

Bagaimanakah jika saya tidak menerima sebarang email dari pihak anda selepas 24 jam?
Jawapan : Anda boleh menghubungi kami melalui email di ustaz[at]belajarbahasaarab.com atau menghubungi terus kami di talian 01138268699.

Bolehkah saya mendapatkan buku "Panduan Mudah Belajar Bahasa Arab" ini di mana-mana kedai buku di tempat tinggal saya?
Jawapan : Buku "Panduan Mudah Belajar Bahasa Arab" ini adalah sebuah buku yang berbentuk digital (ebook), ia bukannya buku fizikal. Jadi, ia sememangnya tidak dijual di mana-mana kedai buku berhampiran anda. Anda hanya boleh mendapatkannya melalui website ini atau berhubung terus dengan kami ditalian 01138268699.

Apakah itu ebook dan bagaimana bentuknya?
Jawapan : Ebook adalah singkatan bagi "electronic book", ia adalah sebuah dokumen berbentuk digital yang hanya boleh di buka dan dibaca menggunakan komputer. Ia bukanlah sebuah buku fizikal seperti mana yang anda biasa lihat di kedai-kedai buku. Sekiranya anda ingin mendapatkannya di dalam bentuk buku, cuma tambah RM7; Jumlahnya : RM67 (Siri 1) / RM67 (Siri 2) / RM134 (Siri 1 & 2) untuk kos penghantaran dan pos ekspress dan anda perlu menulis alamat anda dalam borang pengesahan bayaran yang terdapat di http://www.belajarbahasaaraarab.com/buy02.htm (di ruangan bukti pembayaran).

Oh! Tetapi saya tidak suka membaca menggunakan komputer, sakit mata dan saya tiada masa untuk duduk berjam-jam di depan komputer.
Jawapan : Untuk ebook "Panduan Mudah Belajar Bahasa Arab" ini, anda boleh mencetaknya dan membacanya pada bila-bila masa yang anda selesa tanpa perlu anda duduk menghadap komputer.

Adakah komputer saya memerlukan apa-apa perisian khas untuk membuka ebook ini?
Jawapan : Ya, ebook ini ditulis di dalam format ( .pdf ) file dan untuk membuka file tersebut, komputer anda memerlukan persian Adobe Acrobat Reader. Selepas selesai mendownload ke dalam komputer, anda hanya perlu klik 2 kali pada fail tersebut dan ia akan terus di buka. Seperkara lagi, komputer anda perlulah mempunyai sambungan internet untuk membuka ebook ini.

Bagaimana jika saya tidak dapat membuka ebook tersebut?
Jawapan : Sila maklumkan kepada kami melalui email ustaz[at]belajarbahasaarab.com dan sertakan sekali, secara ringkas, apa masalah atau error yang anda hadapi sewaktu membuka ebook tersebut.

HOME